Artikelen in 'de producties' - X
/4498.jpg
vrijdag 15 mei 2020

de producties / Podcast met o.a. Spinvis en Kubus

Lopendebandwerk

Hoe is het om geleefd te worden door machines en de klok? Honderdduizenden mensen in Nederland doen achter de lopende band werk waar weinigen jaloers op zijn. Onze nieuwe vierdelige podcast-serie Lopendebandwerk brengt een muzikale ode aan de werkende mens die achter de schermen de consumptiemaatschappij mogelijk maakt. Speciaal voor deze podcast maken Spinvis, K-ubus (beroemd van Opgezwolle, Rico & Sticks), Slagwerk Den Haag en Sofie Winterson de soundtracks, waarvoor ze ter inpiratie meelopen in de fabriekshallen. 

/4491.jpg
vrijdag 13 maart 2020

de producties / Podcast over een onmogelijke missie

Podcast: De Man en de Maan

Midden in de Chinese jungle wordt vanaf een hel verlicht platform een raket gelanceerd. Op de tribune kijkt een Nederlander met zwetende handen toe. Het is de Nijmeegse sterrenkundige Marc Klein-Wolt, een man met maar één droom: ontdekken wat er direct na de oerknal gebeurde. Om die droom waar te maken moet hij met zijn telescoop naar de achterkant van de maan. Er is alleen één probleem: daar is nog nooit iemand geweest. In co-productie met de NTR produceren wij de nieuwe verhalende podcastserie De Man en de Maan van regisseur Saar Slegers. 

/4471.jpg
vrijdag 13 maart 2020

de producties / Pop-up Museum

How to Survive a Democracy? / Iron Curtain Project

Dertig jaar na de val van de laatste dictaturen van Europa staat de hardbevochten democratie opeens weer onder druk. Wat lange tijd ondenkbaar leek gebeurt plots: parlementen worden naar huis gestuurd, populisten gekozen, rechters vervangen, journalisten vermoord en de 'sterke' leider is in opkomst. Het vertrouwen in politici, de journalistiek en de verkiezingen daalt al jaren en zelfs de democratie an sich wordt met argusogen bekeken. Wat is er aan de hand? Hoe overleven we de democratie? Of beter gezegd: hoe overleeft de democratie ons? Welkom in het reizende How to Survive a Democracy Pop-up Museum. Lees verder...

 

 

/4483.jpg
vrijdag 13 maart 2020

de producties / Verwacht: Podcast voor NTR / NPO Radio1

Buiten de Muren

Henry zat al tweemaal vast voor moord en Bram stal voor de zoveelste keer een zakje snoep. Podcastmaker Marjolein Knol volgt de gedetineerden een jaar na hun vrijlating. Waarom is het zo moeilijk om op het rechte pad te blijven? Voor de NTR en NPO Radio 1 produceren we deze verhalende podcastserie. Mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het NPO-fonds. Verwacht in 2020. (Foto: Harry Cock)

/4476.png
donderdag 12 maart 2020

de producties / Tentoonstelling Joods Historisch Museum

Charlotte Salomons in close-up

In de lente en zomer van 2020 verandert het Joods Historisch Museum gedeeltelijk in een bioscooptheater uit de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw. In de tentoonstelling Charlotte in close-up ontdek je de invloed van de cinema op het kunstwerk Leven? of Theater? van kunstenaar Charlotte Salomon (1917- 1943). Voor deze tentoonstelling maken wij het tentoonstellingsontwerp. 

/4485.jpg
woensdag 11 maart 2020

de producties / Verwacht: Audiovoorstelling

Docking Station: Space for Stories

Sommige verhalen móeten gewoon verteld worden! Fotografieplatform Docking Station helpt talentvolle fotografen van over de hele wereld om mooie en belangrijke verhalen naar een groter publiek te krijgen. De fotografen wonen en werken hiervoor een aantal weken in de speciale Story Station op het Westergasterrein in Amsterdam. Wij maken audiovisuele voorstellingen bij hun werk. De eerstvolgende maken we in samenwerking met de fantastische fotograaf Misha Valejo uit Equador. Premiere tijdens World Press Photo op 17 en 18 april 2020 (--> wordt uitgesteld vanwege corona-virus). 

/4474.png
zondag 1 maart 2020

de producties / Pop-up expositie met kijkdozen

Aldus... Ivano

Ivano uit Kroatië is negen-en-een-half en een rugbyspeler. Hij deed ons een beetje denken aan een wijze oude man, met zijn serieuze gezicht en zijn pantoffels. We presenteren zijn bijzondere verhaal en dat van andere kinderen in een serie kijkdozen in de expositie Toy for Inclusion in het Europees Parlement. Wie door de opening van de hypermoderne kijkdoos naar binnen gluurt, krijgt letterlijk een kijkje in het leven van de kinderen. Via een koptelefoon leert de bezoeker ook de gedachten en dromen van de kinderen kennen. Lees verder...

 

 

/4399.jpg
dinsdag 1 oktober 2019

de producties / Act for Liberty

Boiling Frog Game

Wat betekent vrijheid vandaag de dag? Nemen we het voor lief of zouden we ervoor moeten vechten?

 

Dit was de bedoeling: jongeren laten nadenken en discussiëren over Europese ontwikkelingen die de vrijheid belemmeren. Euroscepticisme, anti-democratische bewegingen, fake news - dat werk. Probleem: zulke abstracte en grote onderwerpen al snel belanden op de afdeling ‘saai, moeilijk, en ver-van-mijn-bed’ - niet alleen bij jongeren, trouwens. Onze oplossing: de Boiling Frog Game. Lees verder...

/4479.jpg
dinsdag 1 oktober 2019

de producties / onderzoeksverhalen Groene Amsterdammer

Longread: Crisis in de ggz

De geestelijke gezondheidszorg kampt met dramatische personeelstekorten. Samen met collega Roos Menkhorst deed Aldus' Catrien Spijkerman maandenlang onderzoek naar de gevolgen hiervan op de werkvloer. Het onderzoek resulteerde in voorpaginanieuws over doden en isoleercellen; achtergrondartikelen over zorgbeveiligers en over zzp-psychiaters met torenhoge uurlonen; en twee longreads in de Groene Amsterdammer.