dinsdag 23 mei 2023 /

De mooiste podcasts

Oorzaken Festival

Het tweejaarlijkse Oorzaken Internationaal Podcastfestival brengt verhalende en experimentele audio voor een breed publiek. Samen met Tjitske Mussche organiseert Aldus' dit festival waar je de mooiste podcasts en audioverhalen hoort, in geluidswandelingen, luistersessies, masterclasses en tijdens de kinderprogrammering.

 

Het thema is dit jaar Tegenpolen. Van 1 t/m 4 juni 2023 vindt het plaats in en rond Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond in hartje Amsterdam. Ook zijn er van 7 t/m 11 juni programma's bij New Metropolis en het Van Eesteren Museum in Amsterdam Nieuw-West.

 

"We willen met Oorzaken laten zien wat voor moois, bijzonders en urgents er is op het gebied van verhalende audio", legt Tjitske Mussche uit in een interview met de VPRO Gids. "Daaronder versta ik podcasts, maar ook radiodocumentaires en voorstellingen waarin het grensgebied tussen audio en dans, literatuur of theater wordt opgezocht." 


Oorzaken laat horen wat audio allemaal in je verbeelding kan bewerkstelligen, vertelt Aldus' Emmie Kollau in de VPRO Gids. "En dat doen we door de beste verhalen te laten horen en de meest originele en vernieuwende producties te brengen." ‘Het festival richt zich op een breed publiek. "Maar populaire podcasts waarin mensen praten over een bepaald onderwerp, hebben al een groot publiek. Wij willen laten horen wat audio nog meer kan zijn: heel mooie verhalen, die op meeslepende manieren worden verteld. Iedereen kent tegenwoordig de televisieseries die heel mooi geproduceerd zijn en waar heel lang aan gewerkt is. Dat bestaat ook op podcastgebied."

 

Voor meer informatie en tickets:

www.oorzaken.org