vrijdag 22 april 2022 /

Podcast en impactcampagne

De weg van de dodo: podcast over biodiversiteit

Illustratie: Comform Cox

 

De biodiversiteit neemt in razend tempo af. In Nederland staat 80 procent van de soorten die we moeten beschermen onder druk. Het probleem lijkt zo enorm dat we ons soms lamgeslagen voelen: waar te beginnen?

 

In De weg van de dodo volgen podcastmaker Jennifer Pettersson (bekend van o.a. de succesvolle serie Opgejaagd) en bioloog Janneke Sindram een jaar lang drie gepassioneerde dierenbeschermers in hun pogingen om 'hun' diersoort te redden van de ondergang. Gaan deze beschermers hun haast onmogelijk missie volbrengen? En heeft wat ze doen eigenlijk wel zin?

 

De podcast gaat over veel meer dan uitsterven. Het wordt een meeslepende vertelling over de wonderlijke relatie van de mens met de natuur, die schippert tussen harde keuzes en romantiek; over de bijna onoplosbare problemen die de mens voor zichzelf gecreëerd heeft; over opportunistische politieke keuzes; en optimisme tegen beter weten in.

 

De podcast wordt gemaakt voor NPO Radio1 en NTR. In aanvulling op de podcast gaan we in samenwerking met partners evenementen organiseren om verder te praten over de thema's in de podcast en om het probleem nog breder onder de aandacht te brengen.

 

Verwacht: september 2023.
Een productie van Stichting Autres Directions
Regie: Jennifer Pettersson
Producent: Tijl Akkermans
Eindredactie: Emmie Kollau en Jaïr Stein
Uitvoerend producent: Aldus' producties
Mede mogelijk gemaakt met een bijdrage van het NPO-fonds