Tuesday 15 December 2020 /

Interactieve Installatie

WE ARE DATA - Mirror Cube

In het publieke debat spelen het meten en opslaan van persoonlijke gegevens (data) en de daaruit voortkomende vragen over veiligheid en privacy een steeds grotere rol. Dit onderwerp zal in de nabije toekomst alleen maar belangrijker worden aangezien er steeds meer en betere techniek ontwikkeld wordt om onze persoonlijke data te meten en te gebruiken.

 

 

 

De WE ARE DATA - Mirror Cube is een nieuwe verschijning van de Mirror Room die in 2016 werd gelanceerd en inmiddels vele locaties aan heeft gedaan en bijna 7.000 bezoekers heeft mogen verwelkomen.

De Mirror Cube is speciaal ontwikkeld voor binnenlocaties en geschikt om langere tijd zeflstandig tentoongesteld te worden.

Vanaf 17 december tot juli 2022 kun je hem bezoeken in het Technisches Museum in Wenen als onderdeel van de tentoonstelling ‘Künstliche Intelligenz’.

 

WE ARE DATA gaat een stap verder dan wat veel andere projecten laten. Als het gaat over Big Data zijn het delen en opslaan van persoonlijke gegevens via Facebook, Instagram, Twitter en andere Social Media platforms een populair onderwerp. Maar dit zijn bewuste handelingen. Wij zetten zelf een foto of reactie online. De ervaring in de MIRROR ROOM richt zich op fysieke en emotionele informatie die je als mens altijd afgeeft, of je dat nu wilt en weet of niet. Wij zijn data.