Friday 15 May 2020 /

Podcast met o.a. Spinvis en Kubus

Lopendebandwerk

Hoe is het om geleefd te worden door machines en de klok? Honderdduizenden mensen in Nederland doen achter de lopende band werk waar niemand jaloers op is. Onze nieuwe vierdelige podcast-serie Lopendebandwerk brengt een muzikale ode aan de werkende mens die achter de schermen de consumptiemaatschappij mogelijk maakt.

 

Luister hierin je favoriete podcastapp of Spotify.

 

 

Ze werken in enorme loodsen op industrieterreinen langs de kant van de weg - we rijden er allemaal langs, maar hebben meestal geen flauw benul wat er zich daarbinnen afspeelt. In Lopendebandwerk blijven deze werkzaamheden nu eens niet verborgen - de werkers vertellen tot in detail over hun handelingen, gedachten en routines.

 

Het ritme van repetitieve handelingen, het gestamp van de machines, en het soms gejaagde aansturen van de scanapparaten wordt muzikaal vertolkt door vier verschillende muzikanten: Spinvis; producer en dj Kubus (bekend van het illustere Opgezwolle en de man achter het populaire hiphopduo Rico & Sticks); Jonathan Bonny (Slagwerk Den Haag) en singersongwriter Sophie Winterson. Lopendebandwerk biedt de luisteraar zo een bijzonder samenspel tussen vertelling en muziek. 

 

Lopendebandwerk is een productie voor VPRO en NPO Radio 1 en wordt uitgezonden in Radiodoc. De serie verschijnt ook als podcast bij NPO Radio 1. Mede mogelijk gemaakt door het NPO-fonds. Verwacht: 26 april 2020.

 

Producent: Aldus' producties
Regie: Emmie Kollau
Muziek/sounddesign: Spinvis/Erik de Jong, K-ubus/Bart van der Werken, Jonathan Bonny ism Slagwerk Den Haag en Sofie Winterson
Research: Catrien Spijkerman
Montage: Arno Peters / TapeTV 
Eindredactie: Catrien Spijkerman, Anton de Goede

Ontwerp: Tijl Akkermans

Een project van Stichting Autres Directions