dinsdag 22 november 2022 /

In productie: podcast over Post Neude

Ik verbind u door...

 

Iedere Utrechter, en heel veel Nederlanders, kennen het iconische gebouw in het centrum van de stad: het oude postkantoor op de Neude. Tegenwoordig een ontmoetingsplek met winkels, horeca en de bibliotheek, ooit de ‘tempel van de post’. In de podcast ‘Ik verbind u door’, komen de bijzondere verhalen uit de geschiedenis van het gebouw tot leven. Laat je meevoeren door telefoniste Joke, die je doorverbindt met verhalen uit de tijd dat het postkantoor op de Neude mensen van over de hele wereld met elkaar in contact bracht. Over afluisterpraktijken, liefdestelegrammen, heldhaftige techneuten en hoe de telefoniste uiteindelijk plaats moest maken voor de gsm.

 

Voor MRP, de gemeente Utrecht en Bibliotheek Utrecht maken we 'Ik verbind u door!', een podcast vol bijzondere verhalen uit het oude postkantoor.

 

De eerste aflevering is vanaf nu te beluisteren in jouw favoriete podcast-app.

 

‘Ik verbind u door’ is een podcast van ontwikkelaar MRP, mede mogelijk gemaakt door de gemeente Utrecht en de eigenaar van Post Utrecht. Met dank aan de ondersteuning van de Bibliotheek Utrecht en Rijnboutt Architecten. Gemaakt door Aldus’ producties. Research, tekst en eindredactie Catrien Spijkerman, muziek van Bram Kniest, reportages door Marjolein Knol. De rol van Joke wordt vertolkt door Marlies Hamelynck.