vrijdag 6 november 2020 /

Prijswinnend Multimedia verhaal

Geen mens is een eiland

(Foto Ryan Walker)

 

In de Salish Zee bij Canada ligt een klein eilandje dat helemaal ‘off-the-grid’ functioneert; de bewoners zijn zoveel mogelijk zelfvoorzienend. Fotograaf Ryan Walker fotografeert en filmt er al zes jaar lang de bewoners - mensen die autonomie hoog in het vaandel hebben. Samen met Walker en componist Imre Ploeg maakten we in opdracht van Docking Station het multimediaverhaal No Man is an Island / Geen mens is een eiland.

 

Het is gebaseerd op het levensverhaal van Laurence Fisher, een van de oudste eilandbewoners. Wanneer hij elf jaar oud wordt, besluiten zijn ouders vanuit Engeland naar het eiland te verhuizen; een beslissing die zijn leven op dramatische wijze zal veranderen. Een multimediaverhaal met prachtige muziek van Imre Ploeg en zangeres Sanne Rambags. In 4 afleveringen vaar je als kijker mee op wat wel eens Laurence’s laatste reis zou kunnen worden. Een verhaal over liefde, dood en de ander; over het leven zelf dus eigenlijk.

 

Geen mens is een eiland is gepubliceerd in het nieuwe online multimedia magazine Far Away Up Close van fotografieplatform Docking Station. Docking Station begeleidt getalenteerde fotografen uit de hele wereld om hun maatschappelijk relevante verhalen (verder) de wereld in te helpen. Eerder werkten we al samen met Docking Station aan producties die bijvoorbeeld op festivals als UnSeen en IMPAKT gepresenteerd werden rondom de fotografie van o.a. Mayumi Suzuki (Japan), Jordi Ruiz Cirera (Spanje/Mexico) en Misha Vallejo (Ecuador).

 

Meestervertellers 2020
Met No Man is an Island wonnen we de titel Meestervertellers 2020, een journalistieke prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan de beste verhalende producties in Vlaanderen en Nederland. De jury roemde de dramatische ontwikkeling in de vertelling en de manier waarop de makers erin zijn geslaagd met verschillende media één geheel te vormen. "Alle elementen versterken elkaar: dit is hoe een multimediaverhaal moet werken en voelen", aldus het juryrapport.

 

Productie: Docking Station ism Aldus'

Scenario, regie and sounddesign: Aldus' Emmie Kollau 

Fotografie, cinematografie, montage video: Ryan Walker
Muziek: Imre Ploeg
Cello: Paul Sola
‘Sirene’ zang: Sanne Rambags

Opname muziek: Tijmen de Vries

Audio mix: Emmie Kollau & Arno Peeters
Stem Laurence: Dic van Duijn (NL) en Aaron Bradley (CA)
Studio NL: Bart Westerlaken
Graphic design & art direction: Marcel de Vries (Superaarde)
Motion design: Floris Deerenberg (A studio Called Quest)
Interaction design & development: Slices
Creative and executive producers: Anaïs López & Marga Rotteveel (Docking Station)