donderdag 29 april 2021 /

Podcast voor NTR / NPO Radio1

Buiten de Muren

Harry bracht maar liefst een derde van zijn leven door in de gevangenis. Hij doodde twee personen, maar nu komt hij vrij. Buiten de muren is Harry vastbesloten niet weer in oude fouten te vallen: hij wil graag een broodjeszaak beginnen met zijn vrouw (‘mijn meissie’), die hij in de gevangenis ontmoette. Blijft hij op het rechte pad?

 

Bram is een zogenoemde 'draaideurcrimineel'. Het liefst zou hij in zijn leven buiten de gevangenis weer gaan tekenen. In zijn dromen organiseert hij zijn eerste expositie. In werkelijkheid gedijt Bram misschien wel het best in de gevangenis. Hoe lang houdt hij het dit keer uit? “Soms gaat het bij mij buiten na twee dagen al mis.”

 

Podcastmaker Marjolein Knol volgde de gedetineerden een jaar na hun vrijlating en maakte daarover de podcast Buiten de Muren voor NTR en NPO1. Waarom is het zo moeilijk om op het rechte pad te blijven? Een podcast over kansen krijgen, kansen benutten en de vraag wanneer je echt vrij bent.

 

Première met minister Sander Dekker

Als kick off van de podcastserie organiseren we in samenwerking met de Balie het programma 'Stamgasten in de gevangenis'. We gaan met o.a. minister voor Rechtsbescherming Sander Dekker in gesprek over de vraag hoe we (ex-)gedetineerden begeleiden terug de maatschappij in. Aanvang: 20.00u, gratis live stream

 

De eerste aflevering is op 12 mei te beluisteren.

Luister hier alvast de trailer, en abonneer je op de podcast in Spotify

Luister hem hier in Apple Podcast

Of vind hem in alle andere podcastapps. 

 

Regie: Marjolein Knol

Productie: Aldus'

Eindredactie: Emmie Kollau en Ottoline Rijks

Soundtrack: Bram Kniest

Montage: Arno Peeters

Fotografie: Harry Cock

Ontwerp: Tijl Akkermans

Producenten: Stichting Autres Directions en NTR

Mede mogelijk gemaakt door het NPO-fonds