dinsdag 11 juni 2024 /

IN ONTWIKKELING: EEN PODCAST OVER VERLANGEN

900 liefdesbrieven voor één Limburgse vrouw

De Limburgse Lies ontving in de jaren ‘40 en ‘50 honderden liefdesbrieven van bijna vijftig aanbidders, zowel mannen als vrouwen. Ze komen van een Duitse soldaat, een Amerikaanse militair, een Limburgse mijnwerker, een Nederlands-Indiëganger en cabaretier Toon Hermans. Iedere schrijver lijkt zijn eigen versie van Lies te hebben: van onschuldige schoonheid tot gepassioneerd verleidster, of iemand met wie je kunt lachen terwijl ze je onder de tafel drinkt.

 

Uit de brieven komt een beeld naar voren van een vrouw die zich in haar zoektocht naar liefde onttrekt aan de conventies van haar tijd. Wat bepaalt hoe zij en haar briefschrijvers hun liefdesleven inrichten en hoe spiegelen wij ons daaraan, in onze tijd?

 

Podcastmakers Heleen Hummelen en Wieky de Boer maken een meeslepende, verhalende podcast voor VPRO in samenwerking met OVT over een bijzondere zoektocht naar liefde en identiteit. Die zoektocht speelt zich niet alleen in het verleden af, maar net zo goed - of sterker nog? - in deze tijd. Wat bepaalt hoe mensen hun liefdesleven inrichten?

 

Verwacht 24 november 2024.

Een productie van Stichting Autres Directions
Regie: Heleen Hummelen
Research: Wieky de Boer
Producent: Tijl Akkermans
Eindredactie: Emmie Kollau
Uitvoerend producent: Aldus' producties
Mede mogelijk gemaakt met een bijdrage van het NPO-fonds