donderdag 12 maart 2020 /

Aldus ons

Aldus' producties is een productiehuis voor multimediale verhalen en wordt geleid door Emmie Kollau en Tijl Akkermans. 

 

Emmie Kollau is radio-, podcast- en documentairemaker. Daarnaast is Emmie ook creatief producent. Ze werkte jarenlang als redacteur en eindredacteur bij verschillende omroepen achter de schermen, tot ze zelf de microfoon en camera ter hand nam. Ze interviewde honderden kunstenaars voor de VPRO en brengt graag grote maatschappelijke verhalen terug tot kleine poëtische en persoonlijke vertellingen. In 2015 werd ze genomineerd voor een Prix Europa. Ze is ook de hoofdredacteur van het Iron Curtain Project.

 

Tijl Akkermans is ontwerper en creatief producent. Hij werkte bij Thonik en had zijn eigen ontwerpbureau Zinnebeeld in Rotterdam. Hij is ook de oprichter van Stichting Autres Directions, een stichting die samenwerkingen tussen kunstenaars en journalisten initieert en stimuleert. Zijn grafische en ruimtelijke ontwerpen zijn altijd helder en strak en zorgen ervoor dat het verhaal optimaal naar voren wordt gebracht.

 

Catrien Spijkerman rondde de master journalistiek af in 2010 en schreef sindsdien voor o.a. Trouw, en de Groene Amsterdammer. Ze munt uit in zowel persoonlijke verhalen als diepgravende onderzoeksjournalistiek.

Kars van den Heuvel is ontwerper. Hij studeerde grafisch ontwerp aan de Willem de Koning Academie in Rotterdam en studeerde af in de richting Digital Craft. Hij werkte eerder o.a. aan theaterdecors waarin gebruik wordt gemaakt van allerhande audiovisuele middelen en technieken. Naast ontwerper is Kars ook muzikant en speelt hij saxofoon in verschillende bands.

 

Boekhouding en advies

VFM-advies verzorgt onze boekhouding en voorziet ons van de nodige zakelijke adviezen.

 

Netwerk
Omdat elk project andere expertise en kennis vraagt, werken we in de producties samen met de beste makers, programmeurs, bouwers en verhalenvertellers.

Contact? info@aldusproducties.nl