donderdag 12 maart 2020 /

de producenten

Aldus ons

 

Aldus' producties is een productiehuis voor multimediale verhalen en wordt geleid door Emmie Kollau en Tijl Akkermans. 

 

Emmie Kollau is radio-, podcast- en documentairemaker. Ze werkte jarenlang als redacteur en eindredacteur bij verschillende omroepen achter de schermen, tot ze zelf de microfoon en camera ter hand nam. Ze interviewde honderden kunstenaars voor de VPRO en brengt graag grote maatschappelijke verhalen terug tot kleine poëtische en persoonlijke vertellingen. In 2015 werd ze genomineerd voor een Prix Europa. Ze is ook de hoofdredacteur van het Iron Curtain Project.

 

Tijl Akkermans is ontwerper. Hij werkte bij Thonik en had zijn eigen ontwerpbureau Zinnebeeld in Rotterdam. Hij is ook de oprichter van Stichting Autres Directions, een stichting die samenwerkingen tussen kunstenaars en journalisten initieert en stimuleert. Zijn grafische en ruimtelijke ontwerpen zijn altijd helder en strak en zorgen ervoor dat het verhaal optimaal naar voren wordt gebracht.

 

Voor grote projecten werken we samen met een los-vaste groep van de beste makers, bouwers en verhalenvertellers. Spil van het vaste kernteam is:

 

Catrien Spijkerman rondde de master journalistiek af in 2010 en schreef sindsdien voor o.a. Trouw, en de Groene Amsterdammer. Ze munt uit in zowel persoonlijke verhalen als diepgravende onderzoeksjournalistiek.

 

Contact? info@aldusproducties.nl