donderdag 12 maart 2020 /

Aldus ons

De missie

Aldus' producties is een productiehuis voor multimediale verhalen, vernoemd naar de niet minder dan revolutionaire Venetiaanse uitgever Aldus Manutius. We zitten graag de tijdgeest op de hielen en vangen hem in verhalen. We maken (pop-up) exposities, podcastseries, multimediaproducties en we organiseren evenementen.

Inhoud en vorm gaan bij ons samen op - en versterken elkaar. We houden ervan om grote, abstracte verhalen persoonlijk en dichtbij te brengen. Het liefst betrekken we ons publiek daar zo actief mogelijk bij.

 

We werkensamen met de beste podcastmakers, fotografen, journalisten, striptekenaars, programmeurs, musici, wetenschappers en kunstenaars. We zijn aldus niet vies van vernieuwing.

 

Een goed voorbeeld van onze werkwijze is het Iron Curtain Project, een multimediaproject over Europa met online journalistieke verhalen en 'offline' exposities en evenementen.

Aldus' producties werkt ook voor/met: VPRO, Joods Historisch Museum, Stichting Autres Directions, NTR, Trouw, de Groene Amsterdammer, Blendle, Docking Station.