maandag 22 november 2021 /

Aldus ons

De missie

Aldus' producties is een productiehuis voor multimediale verhalen, vernoemd naar de niet minder dan revolutionaire Venetiaanse uitgever Aldus Manutius. We maken (pop-up) exposities, podcastseries, multimediaproducties en we organiseren evenementen.

 

Inhoud en vorm gaan bij ons samen op - en versterken elkaar. We combineren design met journalistiek, en brengen zo maatschappelijk geëngageerde verhalen voor een breed publiek.

 

Aldus' vangt de tijdgeest met storytelling. We houden ervan om grote, abstracte verhalen persoonlijk en dichtbij te brengen. Het liefst betrekken we ons publiek daar zo actief mogelijk bij. We zijn bovendien gek op samenwerkingen: met de de beste kunstenaars, podcastmakers, fotografen, journalisten, striptekenaars, programmeurs, musici, wetenschappers. We zijn aldus niet vies van vernieuwing.

 

Een goed voorbeeld van onze werkwijze is het Iron Curtain Project, een multimediaproject over Europa met online journalistieke verhalen en 'offline' exposities en evenementen.

 

Aldus' producties werkt o.a. voor of samen met: VPRO, Joods Historisch Museum, Stichting Autres Directions, NTR, Docking Station.