vrijdag 13 maart 2020 /

de producties / Podcast over een onmogelijke missie

Podcast: De Man en de Maan

Midden in de Chinese jungle wordt vanaf een hel verlicht platform een raket gelanceerd. Op de tribune kijkt een Nederlander met zwetende handen toe. Het is de Nijmeegse sterrenkundige Marc Klein-Wolt, een man met maar één droom: ontdekken wat er direct na de oerknal gebeurde. Om die droom waar te maken moet hij met zijn telescoop naar de achterkant van de maan. Er is alleen één probleem: daar is nog nooit iemand geweest.

 

Abonneer je in je favoriete podcastapp, luister in Spotify of hier.

 


 

In co-productie met de NTR produceren wij de nieuwe verhalende podcastserie De Man en de Maan. In deze serie volgt regisseur Saar Slegers de sterrenkundige in zijn zoektocht om zijn droom waar te maken, een droom die hem tamelijk onverwacht in China doet belanden. Daar beginnen de problemen pas echt. De achtdelige serie in co-productie met de NTR gaat over wetenschap, grootse dromen, samenwerking met Chinezen, geopolitiek, spionage en onoverbrugbare spraakverwarringen.

 

De Man en de Maan is vanaf 2 februari te vinden in alle podcastapps en wordt uitgezonden in Radiodoc op NPO Radio 1. De grote première vond plaats in het Plantearium van Artis op 30 januari. 

 

Productie: Aldus'

Regie: Saar Slegers

Eindredactie: Jaïr Stein en Ottoline Rijks (NTR)

Communicatie: Herrie Film & TV, Liza Titawano, Aldus'

Muziek: Bram Kniest
Montage: Arno Peeters